De kans is groot dat je ooit al eens van een prepaid simkaart hebt gehoord. Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van een mobiele telefoon. Hierdoor stijgt ook het aantal gebruikers van een prepaid simkaart. Echter, naast dat steeds meer mensen kiezen voor een prepaid simkaart, kiezen ook erg veel mensen voor een simkaart met een abonnement. Doordat er steeds meer verschillende bundels zijn, kan het lastig zijn om de juiste variant uit te kiezen. Ben je momenteel op zoek naar een nieuw bundel? Dan is het allereerst natuurlijk van belang dat je weet wat een prepaid simkaart eigenlijk is.  

Waarom kiezen mensen voor een prepaid simkaart?

Tegenwoordig zijn er steeds meer diensten in een abonnementsvorm te verkrijgen. Echter, sommige mensen vinden het niet prettig om aan een abonnement vast te zitten. Een abonnement kan er namelijk voor zorgen dat er te veel geld betaald wordt. Als je momenteel op zoek bent naar een nieuwe bundel, is het van belang dat je eerst eens kijkt hoeveel data je iedere maand gebruikt. Kies je er bijvoorbeeld voor om een veel data te gebruiken, dan is de kans groot dat een abonnement geschikt is voor jouw situatie. Wanneer je er daarentegen zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een sim only prepaid simkaart te kiezen. Voor de meeste mensen die weinig data gebruiken is dit de beste optie.  

Hoe werkt een prepaid simkaart?

Wanneer je ervoor kiest om een prepaid simkaart aan te schaffen, kun je er van uit gaan dat je geen maandelijkse kosten hebt. Dit komt doordat je iedere keer voorafgaand aan de maand de nodige data stort. Echter, in een aantal gevallen kan het ook lastig zijn om vooraf in te schatten hoeveel tegoed je op jouw simkaart wilt plaatsen. Een prepaid simkaart werkt namelijk als volgt: Voordat je kunt beginnen met jouw prepaid simkaart, kan het verstandig zijn om eerst te kijken hoeveel data je van plan bent om te gaan verbruiken. Op basis van deze informatie kun je de afweging maken of het goedkoper of juist duurder is om een prepaid simkaart aan te schaffen.  

Stort vooraf een tegoed en voorkom onverwachte kosten

Sinds een aantal jaar hebben steeds meer mensen last van onverwachte kosten door hun abonnement. In de meeste gevallen komt dit doordat zij over hun abonnement heen gaan. Echter, wanneer je aan het eind van de maand geen onverwachte kosten wilt, is het verstandig om voor een prepaid simkaart te kiezen. Een prepaid simkaart dien je van te voren op te laten. In principe zet je een bepaald tegoed op de simkaart. Dit wordt ook wel beltegoed genoemd. Voor iedere minuut die je bent en iedere sms die je verstuurd dien je een bepaald bedrag te betalen. Dit bedrag wordt afgetrokken van het vooropgestelde tegoed. Echter, wanneer het tegoed op is, kun je geen gebruik meer maken van de diensten. Hierom is het wel belangrijk om tijdig de prepaid simkaart op te waarderen.

sim only abbonement 
Als alternatief van een prepaid kaartje kan je ook kiezen voor een sim only aboonement.
Hier betaal je maandelijks een bedrag voor en heb je per maand een bepaalde hoeveelheid internet tot je beschikking. Het kan soms lastig zijn om een goed abbonement te zoeken en de 
beste provider te vinden.