Je iPhone heeft enorm veel slimme trucjes, knoppen, mogelijkheden en opties. De kans is groot dat je deze nog niet allemaal kent, daarom delen we vandaag een aantal slimme iPhone tips en hacks met je. 

Terugdraaien

Gebeurt jou dit ook wel eens? Je bent aan het typen en je verwijderd per ongeluk hele delen van de tekst die je al getypt had. Heel vervelend, gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor. Je kunt de functie “shake to undo” inzetten. Schud gewoon je telefoon en je laatste actie wordt teruggedraaid. Heb jij deze functie nog niet? Stel hem dan snel in via toegankelijkheid. Let op: nu kun je niet meer zoveel met je telefoon schudden. 

Vergrootglas

Zijn de letters op je scherm soms veel te klein voor je. Of wil je details graag wat beter bekijken? Dan kun je de vergrootglas functie inschakelen. Deze functie vind je ook onder het kopje toegankelijkheid en kun je daar inschakelen voor jouw iPhone. Heb je het vergrootglas nodig? Klik dan drie keer achter elkaar op je startknop en je zult zien dat je vergrootglas actief is. 

Sneller typen

Merk je dat je steeds dezelfde zinnen typt en vind je dat irritant, omdat het veel tijd kost? Dat begrijpen we. En dat begrijpt Apple ook. Daarom hebben ze de optie om snelkoppelingen te maken voor veelgebruikte woorden en zinnen. Deze functie kun je instellen bij “Toetsenbord” door te klikken op tekstvervanging. Je kunt hier je eigen codes instellen om snel dezelfde woorden en/of zinnen te gebruiken. 

Donkere modus

Kun jij in de zomer bijna niet op je scherm kijken? Of lig je graag op het strand met je telefoon, maar zie je dan niets? Dan is de donkere modus een goede oplossing. De donkere modus zet alle witte elementen om in zwarte elementen. Waardoor je beter op je scherm kan kijken, ook als het licht fel is. Je zet deze functie aan bij toegankelijkheid. Klik vervolgens op toegankelijkheid weergeven en kleuren omkeren. Welkom bij de donkere modus. 

Slim hoesje

Wist je dat je iPhone hoesje ook veel slimme techniek bevat? Helemaal als je kiest voor een MagSafe hoesje. Dit hoesje is speciaal ontwikkeld door Apple en is een van de weinige hoesjes die draadloos opladen mogelijk maken. Je hoeft dus nooit meer een oplaadkabel mee te dragen, omdat je je hoesje op de oplader legt waardoor deze gaat laden. Daarnaast is er ook een powerbank beschikbaar voor de MagSafe hoesjes, dus ook onderweg kun je altijd je iPhone opladen.