Je hebt vast wel meegekregen dat er afgelopen periode 2 nieuwe game-consoles zijn uitgebracht. De nieuwe Playstation 5 en de Xbox Series X. Deze zogenaamde “next-gen” consoles zijn enorm populair. Dit komt omdat de prestaties van de beide consoles ongelooflijk goed zijn. Ze hebben allebei een volledig nieuwe futuristisch design. De Xbox Series X is een rechthoekige box. Terwijl Playstation me de 5 juist vloeiende lijnen en strakke vlakken heeft. Beide hebben ze ook futuristische prestaties. Met allebei de consoles is het mogelijk om in 8k resolutie te gamen met een fps van 120, iets wat nog nooit eerder kon met een gameconsole. 

Console oorlog?

Voor het eerst sinds lange tijd breekt er een console-oorlog uit. Zo heeft Playstation met de PS4 een betere naam opgebouwd omdat de kwaliteit van de Xbox One nooit zo hoog was als die van de Playstation 4. Maar nu heeft Xbox zichzelf volledig herpakt met de Series X. De Xbox Series X heeft een iets betere CPU en heeft een grotere opslag. Maar helaas al na een paar uur van de release werden er problemen gerapporteerd van Xbox consoles die oververhit raakten en begonnen te roken. Xbox heeft direct gehandeld en het probleem opgelost.  

De nieuwe games

Met nieuwe consoles komen natuurlijk nieuwe games. Gelukkig hebben beide de Playstation en de Xbox een handige functie waar je oude games nog steeds kunt spelen op je nieuwe console. Deze “backwards-compatibility” is een grote stap voorwaarts in de gamewereld. Omdat het nu mogelijk is om PS4 en PS5 games te spelen op de PS5, is de PS5 nu al erg populair. Natuurlijk heeft de PS5 ook zijn eigen nieuwe games die alleen te spelen zijn op die console. Ook Xbox heeft zo haar primeurs. Je kunt nu in 8k je favoriete games spelen zoals Assassins Creed Valhalla op de Xbox spelen en Far Cry 6 (die binnenkort uitkomt) op de Playstation.