Bedrijven geven vaak een relatiegeschenk weg. Het bezoek van een potentiële klant, of de feestdagen zijn een typische tijd om een relatiegeschenk weg te geven. Maar waar zijn soort relatiegeschenken nu eigenlijk goed voor? Heeft het zin om ze uit te delen?

Waarom zou ik een relatiegeschenk uitdelen?

Marketingtools blijven erg belangrijke marketingtools. Grote en kleine bedrijven gebruiken de geschenken om relaties en potentiële klanten aan de ene kant blij te maken en daarnaast reclame te maken. Per bedrijf verschilt het welk relatiegeschenk gebruikt wordt. Het ene bedrijf kiest voor luxe en het andere bedrijf kiest voor een makkelijker goedkoper cadeau. Soms is een relatiegeschenk ludiek en soms heel serieus. Relatiegeschenken zijn een perfecte manier om voor een blijvende herinnering te zorgen bij de ontvanger. Kaartjes en mailtjes verdwijnen vaak in de prullenbak, of onder in de mailbox, maar een relatiegeschenk kan vaak gebruikt worden en blijft dus echt hangen. De kracht van herhaling!

Wat zijn de andere voordelen van een relatiegeschenk?

Niet alleen marketing is een voordeel van relatiegeschenken. Ook worden zakelijke relaties namelijk versterkt. Een origineel geschenk maakt mensen namelijk echt blij. Ook voor klantenbinding is een relatiegeschenk een perfecte oplossing. Klanten kloppen eerder voor een tweede keer bij je aan als ze een relatiegeschenk hebben ontvangen. Je kunt met een relatiegeschenk iemand van gemak voorzien in zijn of haar privéomgeving. Hierdoor kun je ook heel makkelijk een persoonlijk cadeau geven dat precies past bij de ontvanger. Iedere ontvanger wordt hier gelukkig van en onthoudt daardoor sneller jouw bedrijfsnaam. Omdat er zoveel soorten relatiegeschenken zijn kun je voor iedereen wel iets origineels bedenken. Het laatste voordeel van een relatiegeschenk is dat je je kunt onderscheiden van de concurrent die wel kiest voor een kaartje, of een e-mail. Je zet net die stap extra zodat jouw merk niet vergeten wordt.

Soorten relatiegeschenken

Zoals je hebt begrepen zijn er ontzettend veel soorten relatiegeschenken. Lavista relatiegeschenken is een bedrijf dat een enorm breed assortiment aan geschenken aanbiedt. Van groot tot klein, van goedkoop naar iets duurder. De meest gebruikte relatiegeschenken zijn over het algemeen bedrukte aanstekers. De bedrukte aanstekers worden gebruikt om de kachel aan te steken, of om een flesje mee open te maken. Door je merknaam op een aansteker te zetten zorg je ervoor dat je vaak zichtbaar bent, omdat een aansteker eenmaal vaak gebruikt wordt. Ook sleutelhangers zijn een erg populair relatiegeschenk. Ze zorgen ervoor dat je je sleutel minder snel kwijtraakt en dat je sleutelbos er mooier uitziet. Een sleutelbos wordt nu eenmaal vaak gebruikt en wat is er dan mooier om jouw merknaam daaraan te hebben hangen? Ook een paraplu wordt veel gebruikt als relatiegeschenk. Het regenachtige Nederland zorgt ervoor dat je regelmatig een paraplu nodig hebt en daarnaast hebben paraplu’s een mooie oppervlakte waar een merknaam op kan. Stel je voor dat je bij iedere regenbui een paraplu met jouw merk, of product erop ziet.