Een Japans zwaard is iets unieks. Waar je op let als je een katana zwaard wil kopen is afhankelijk waar je het voor wil gebruiken. De een hangt het zwaard aan de muur als kunstwerk, de ander wil er sport mee beoefenen.  Waar moet je op letten als je een katana zwaard koopt?

Als je een verzamelaar bent

Voor een verzamelaar is het belangrijk dat een Katana traditioneel wordt gemaakt. Ga je een zwaard kopen, let dan op de volgende dingen: de snede heeft een bepaalde structuur, waardoor er niet snel beschadigingen kunnen ontstaan. Je kunt dit herkennen omdat er een bepaald patroon op de kling is ontstaan doordat de smid het op een hogere temperatuur heeft verhit. Het handvat is traditioneel van roggen- of haaienhuid gemaakt en is omwikkeld met zijde.

Katana als wapen

De katana was een effectief wapen. Het kan met een tweehandige en een eenhandige greep worden gebruikt. Het idee achter de techniek is dat de lengte-as van het zwaard tijdens de aanval niet in een rechte hoek, maar langs het vlak naar het doel gaat. Hierdoor ontstaan snijslagen. Er zijn een aantal onderdelen van de Japanse vechtkunst waarbij een katana wordt gebruikt zoals Kendo. Hierbij worden de principes van de katana toegepast.

Waar kun je een katana zwaard kopen?

Ben jij ervan overtuigd dat je aan katana aan de muur wilt hangen, of dat je er een Japanse vechtsport zoals Kendo mee wilt beoefenen, dan heb je een katana nodig. Je kunt een katana online kopen. In de meeste online webshops vind je een groot assortiment aan zwaarden. Daar zit vast en zeker iets tussen wat je bevalt. Let er goed op of je een katana wil kopen als verzamelobject of dat je er een sport mee wilt beoefenen. Er zijn dan andere dingen waar je op moet letten.