Wie van mooie nagels houdt is vast en zeker al bekend met gel nagellak. Het is even makkelijk aan te brengen als nagellak maar vele malen duurzamer. Zo blijft het tot wel 2 tot 4 weken zitten. Hoe fijn is dat? Je nooit meer zorgen hoeven te maken over je nagels. Gellak vormt als het ware een laag over je nagels. Hierdoor beschermd het direct je nagels op scheuren en afbreken. Het is dus ook nog eens super handig voor als je de nagels wilt laten groeien. Zo bereik je direct een mooi resultaat terwijl je nagels blijven groeien. Hoe gel nagellak precies werkt leggen wij hieronder uit.

Gebruik een uv of ledlamp

Gel nagellak is dus iets dikker dan normale nagellak. Dat zorgt er in eerste instantie ook voor dat het langer hoort op te drogen. Maar gelukkig hoeven we daar niet op te wachten. Wanneer je de gellak opbrengt aan je nagels dien je altijd gebruik te maken van een uv of een ledlamp. Dit zorgt er namelijk voor dat de gellak direct wordt uitgehard onder de lamp. Het is een kwestie van de nagels lakken en voor een aantal seconden laten drogen onder de lamp. Nog makkelijker dan normale nagellak dus!

Het nut van een base en top coat

Het wordt afgeraden om gel nagellak direct aan te brengen op de nagels omdat dit het kleurpigment in de nagels kan beïnvloeden. Dat ligt er natuurlijk ook aan welke kleur je gebruikt. Het aanbrengen van gellak kan het beste gedaan worden wanneer je begint met een base coat. De base coat vormt als het ware de fundering, de eerste laag. Het is een transparante laag. Daarna kan de gel nagellak gebruikt worden. En wanneer deze laag gedroogd is wordt de top coat erover heen gelakt. De laatste laag is dan ook direct de afsluiter, de meest beschermde laag. En zo ben je voorzien van wekenlang prachtige nagels. Perfect als cadeau voor jezelf of om weg te geven!