Ooit wel eens gehoord van een ijsbad workshop? Het is de ideale manier om grenzen te verleggen! Klinkt een beetje als een marteling niet waar? Maar dat is het alles behalve. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het baden in ijskoud water verschillende voordelen voor het lichaam met zich mee brengt. Zo wordt je mentale weerbaarheid en je gezondheid opgekrikt. Maar hoe werkt dat dan?

Immuunsysteem

Het nemen van een ijsbad workshop schijnt goed te zijn voor je immuunsysteem. Door het regelmatig nemen van een een koud bad nemen de witte bloedcellen toe. En witte bloedcellen zijn een belangrijke factor in ons lichaam. Zij zorgen ervoor dat ze bacteriƫn en ziektes te lijf gaan. Zo voorkom je dus dat je ziek wordt.

Bloedsomloop

Als je het koud hebt zullen de bloedvaten gaan samenknijpen. Wanneer je jezelf vaker blootstelt aan de koud zullen je bloedvaten dus vaker gaan samenknijpen, het wordt een soort automatisme. Hierdoor train je de elasticiteit van de bloedvaten. Het gevolg? Bloed dat beter stroomt! Dat heeft een positief effect op het hart. Zo hoeft het minder hard te werken om al het bloed door het lichaam te pompen. Dus wanneer jij regelmatig aan een ijsbad workshop doet, zal je hartslag in rust gaan dalen.

Energielevel

Des te vaker je jezelf aan kou blootstelt, des te meer jouw energieniveau zal stijgen. Wanneer je in aanmerking komt met kou kom je lichaam in een aparte fase, het gaat zich beschermen tegen de kou. Hierdoor haal je je lichaam uit de comfort zone waardoor je hart en ademhaling tijdelijk zullen verhogen. Na deze lichamelijke inspanning wordt je direct beloont met een energieboost. Hoe fijn is dat?

Een ijsbad workshop is niet zomaar iets. Je wordt de hele dag klaargestoomd om je lichaam te trainen de kou aan te kunnen. Het is een combinatie van mindset en meditatie die zorgen voor een ultieme balans. Uiteraard kan de kou confronterend zijn, maar wanneer je doorzet merk je dat je lichaam en geest hier sterker van worden. En dat voelt onwijs goed!

Wie neem jij mee naar de workshop? šŸ˜‰